Kjøtt(frie)boller

Kjøttfrie kjøttboller som er fulle av smak og næringsstoffer kan være like gode som den kjøttbaserte varianten. Disse er offisielt godkjent for bruk på spaghetti! 🍝

Ingredienser

0,5 løk

200 g bønner, kokt

3-4 sopp etter eget valg

olivenolje

en håndfull havre

1 stk søtpotet, kokt

100 g quinoa, kokt

2 egg

pepper

1 ss fungi Umami Salt

1 ss fungi Original

mel (valgfritt, hvis konsistensen er for grøtaktig)

Saus

oliven olje

2 fedd hvitløk

4-5 sopp etter eget valg

1 boks hermetiske tomater

salt

pepper

Fremgangsmåte

1 Kok bønnene og quinoaen

2 Hakk søtpoteten og kok den

3 Hakk løk og sjampinjong i større biter

4 Bland den med (avkjølt) quinoa, bønner og søtpotet i en blender

5 Tilsett fungi Original, fungi Umami Salt, olivenolje og pepper

6 Tilsett eggene og litt mel hvis du trenger det

7 Form små boller og stek på 180 grader i ca 40 minutter

8 For å lage sausen, stek hvitløken i olivenolje og tilsett soppen

9 Når soppen er ferdig tilsetter du tomat, pepper og salt

10 Bland med en stavmikser

11 Legg kjøttbollene i kasserollen og kok i 5 minutter

12 Server med pasta

Forrige
Forrige

Ponzu majones

Neste
Neste

fungi Tzatziki