Pad thai med tofu og scampi

Pad thai er en thailands nudelrett som er rask og enkel å lage.  Pad thai med  scampi og tofu er en rund smaksbombe med litt futt og den har flere spennende teksturer. Serveres gjerne med ekstra generøs topping.

SLIK LAGER MAN PAD THAI TIL 2-3 PERSONER

Først, en liste over ingrediensene:

FullSizeRender.jpg
  • Et stykke fast tofu kuttet i små terninger
  • Ca 4 dl pad thai saus (oppskriften står under ingredienslisten)
  • 1,75 kopp kokosmelk  (4 dl)
  • 8-10 scampi
  • 6 røde chili
  • 300g vermicelli risnudler
  • 80g bønnespirer
  • 2 egg
  • Ristede peanøtter eller cashewnøtter
  • To stilker gressløk
  • Litt fersk koriander
  • Et par limebåter
  • 3 sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • Galangal
  • Tamarindsaus/paste
  • Kokossukker
  • 1,5 ts rapsolje eller annen planteolje
  • 1 ss shrimp paste
  • 1ss fiskesaus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts Fungi 

Slik lager man pad thai saus (kan oppbevares i kjøleskap i en uke)

1.     Skjær vekk stilken på 5 røde chili og legg de røde chiliene til bløt i en bolle med vann.

2.     Rensk 2 sjalottløk, 3 fedd hvitløk og en liten tommelfingertupp av galangal.

3.     Legg ciliene, sjalottløkene, hvitløken  og galangalen over i en blender og miks sammen med litt vann til en jevn puree.

4.     Hell pureen din over i en kjele og tilsett ca 3 dl kokosnøttmelk og 1 dl vann.

5.     Miks alt godt sammen og la miksen komme til et oppkok.

6.     Smak så sausen til med litt tamarid og kokossukker. (sausen skal ha en rund chilismak med litt sødme og syrlighet når den er klar.)

Så, tilbereder man Pad Thaien

Trinn 1
Legg nudlene dine til bløt i en bollen med kaldt vann i ca 60 minutter. (Når man bruker kaldt vann får man en fastere konsistens på nudlene i pannen og man unngår at de blir seige og klissete)

Trinn 2
Tilsett din valgfrie olje til en wokpanne og varm opp med 1 ss shrimp paste.

Trinn 3
Skjær tofu i små terninger og stek terningene godt i den varme oljen til de blir sprø på utsiden.

Trinn 4
Tilsett to lett håndpisekede egg til pannen og en finhakket sjalottløk.  Rør alt godt sammen og miks sammen med tofuen.

Trinn 5.
Skru av varmen fra woken og finn frem en grillpanne eller stekepanne. Gril/stek scampien og sett disse tilside når de er ferdige.

Trinn 6
Tilsett Fungi, soya og fiskesaus til woken din og skru på varmen igjen.

Trinn 7
Flytt nudlene dine over i wokpannen og tilsett pad thai sausen.

Trinn 8
La alt i woken komme til et oppkok og la putre til nudlene er klare.

Trinn 9
Smak til med eventuelt litt ekstra kokosmelk, chili og kokossukker.

Trinn 10
Vask bønnespirene og hakk opp gressløk, fersk koriander og nøtter til topping.

Trinn 11.
Server pad thai på en tallerken toppet med bønnespirer, grillet scampi, gressløk, koriander, nøtter og en limebåter på siden. 

Vi håper det smaker!  

FullSizeRender.jpg