Gulrot og appelsinsuppe

En lett suppe med naturlig sødme og friskhet. Serveres gjerne med sprøstekte kikerter eller ferskt brød. 

SLIK LAGER MAN GULROT OG APPELSINSUPPE

Først, sett følgende ingredienser på handlelisten:

FullSizeRender.jpg

* 5-6 gulrøtter
* 1  stor gul løk
* 1 appelsin
* 2 dl The bridge risfløte
* 5-7 dl vann
* ca 1 ss grønnsaksbuljong
* 1 halv tommel med ingefær
* 1 stk mild chili, eventuelt 0,5-1 liten chili.
* 2 fedd hvitløk eventuelt 1/3 av en kinesisk hvitløk
* 1 ss grønnsaksolje
* 1- 2 ts Fungi
* Litt nykvernet pepper og eventuelt litt salt (kan sløyfes)
* Frisk ramsløk som garnityr om det er tilgjengelig. 

Så, tilbereder vi suppen

Trinn 1
Vask og skrell gulrøttene og del de opp i terninger. 

Trinn 2
Rensk løk, hvitløk, ingefær og chili, og finhakk disse. 

Trinn 3
Varm opp olje i en kjele og fres sammen gulrøtter, chili, løk, hvitløk og ingefær i et par minutter på medium til høy varme. OBS! Pass på så det ikke brenner seg. 

Trinn 4
Tilsett saften i fra en appelsin, vannet og buljongen og kok opp. La supper småkoke i 10-15 minutter til gulrotterningene er myke. 

Trinn 5
Ta kasserollen av varmen og stavmiks suppen til en jevn masse.

Trinn 6.
Sett kjelen på platen igjen og tilsett risfløten. La suppen simre mens du smaker til med Fungi, pepper og eventuelt litt salt. Er suppen for tykk tilsett ekstra vann.

Suppen er nå klar til servering. Vi håper det smaker!

FullSizeRender.jpg
Marte Skrutvold