Grønn pesto

Fersk grønn pesto er pakket med smak og er perfekt som tilbehør til for eksempel; salat, fisk, pasta, sandwicher og grillmat.

SLIK LAGER MAN GRØNN PESTO.

Først, sett følgende ingredienser på handlelisten:

* 1 potte fersk basilikum
* 2 ss pinjekjerner
* 60g fersk parmesanost
* Fersk lime eller sitron
* 0,5- 1 dl god Olivenolje
* 1- 2 fedd hvitløk eventuelt 1/5- 1/4 kinesisk hvitløk.
* Noen dråper Fungi
* Litt nykvernet pepper og eventuelt litt salt (kan sløyfes)

Så, tilbereder vi pestoen

Trinn 1
Vask basilikumen, rensk hvitløken, del opp parmesanosten og legg dette i en foodprosessor eller bolle til stavmikser.

Trinn 2
Rist pinjekjerner i en tørr panne og tilsett disse til de andre ingrediensene når de er klare. 

Trinn 3
Miks sammen og tilsett sakt olje til du får en ønsket tykkelse. Ønsker man en mer flytene pesto tilsett litt ekstra olje. 

Trinn 4
Smak til pestoen med noen dråper Fungi, en skvis sitrussaft, litt nykvernet pepper og eventuelt litt salt. 

Pestoen er klar til servering. Vi håper det smaker!

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg