–Baba ganoush (auberginedipp)

Baba Ganoush er en dipp med røtter i fra midtøsten som kan serveres både som en forrett sammen med godt brød, eller som tilbehør til en god grillmiddag.

SLIK LAGER man Baba ganoush 

Først, sett følgende ingredienser på handlelisten:

FullSizeRender.jpg
  • 1-2 auberginer
  • Olivenolje
  • 1 lime
  • En kvist med bladpersille
  • 1 fedd hvitløk
  • Sesamfrø eller ferdig Tahini
  • Noen dråper Fungi
  • Et dryss med salt og gjerne litt nykvernet pepper

Så, tilbereder man auberginedippen.

Trinn 1
Først vask auberginen/e og lag 4 lange snitt langs siden på auberginen/e.

Trinn 2
Bruk en pensel eller dråpeteller og fordel Fungi langs auberginkjøttet inne i snittene. 

Trinn 3
Pakk auberginen/e inn i grillfolie og grill på på rist i stekeovnen på 200 grader. Stek i ca  45-60 minutter før du forsiktig sjekker resultatet. Ikke dra av folien før du vet auberginen/e er klare. Alt kjøttet inne i auberginen skal være så mykt at den skal ved et strøk med en en skje slippet skallet. Er den fortsatt hard eller fast stek den lengre. 

Trinn 4
Når auberginen/e er ferdige, skap forsiktig ut alt auberginekjøttet i fra skallet over i en bolle. All ekstra veske i folien helles over auberginekjøttet i bollen. 

Hvordan lage Tahini fra scratch.
Alt du trenger fir å lage Tahini er 1 kopp med sesamfrø og 1-3 ss olivenolje
Trinn 1
Rist sesamførene dine i en tørr stekepanne på medium varme. Pass på frøene dine konstant så de ikke brenner seg. Brennes de må du begynne på nytt!
Trinn 2
Hell frøene dine over i en "food processor" og miks sammen med 1-3 ss olivenolje. Tilsett litt og litt olje etter behov til du får en tyktflytende masse. 

Trinn 5
Tilsett 1 ss tahini, 3 ss frisk limesaft, 1 ss olivenolje og knust hvitløk til auberginen/e og stavmiks dette sammen. Handlet du inn ferske sesamfrø se til høyre siden hvordan du selv kan lage Tahini. 

Trinn 6
Smak til med salt, pepper, finhakket bladpersille og eventuelt litt ekstra lime.

 

 

Dippen er nå klar til servering, håper det smaker! 

*Tips: For å heve smaksprofilen på dippen enda et hakk, grill auberginen/e dine ute på grillen, eller røk det ferdige auberginekjøttet med en røykepistol. 

FullSizeRender.jpg