Tomatsuppe med aromatiske rotfrukter

En varmende suppe med en rund smak av tomat og aromatiske rotfrukter. Serveres gjerne med kokt egg eller makaroni og ferskt brød. 

SLIK LAGER man TOMATSUPPE MED AROMATISKE ROTFRUKTER til ca 3-4 personer

Først, sett følgende ingredienser på handlelisten:

FullSizeRender.jpg
  • 1 boks tomater
  • 1 squash
  • 1 rød paprika
  • 1 gul løk 
  • 2 modne tomater
  • 10 søte perletomater
  • 1 gulrot
  • 1 persillerot
  • En liten bit sellerirot ca 3*3 cm
  • En kvist med bladpersille
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss grønnsaksbuljong
  • Chiliolje
  • Fungi
  • Et dryss med urtesalt, eventuelt litt kokossukker og gjerne litt nykvernet pepper
  • 7-10 dl vann
  • Og om ønskelig egg eller makaroni. 

Så, tilbereder man suppen.

Trinn 1
Først vask og rens alle grønnsakene og skjær vekk eventuelt stygge biter. Skrell både gulrot, sellerirot og persillerot og fjern skallet av løken.

Trinn 2
Rasp løk, på et rivjern og skjær paprika og de andre grønnsakene med unntak av perletomatene i medium terninger. 

Trinn 3
Varm opp litt chiliolje i en medium stor stekepanne og tilsett den raspede løken og paprikaterningene. La løken og paprikaen surre på medium + varme i pannen til de har blitt myke mot karamellisert i teksturen. Tilsett deretter de andre grønnsaksterningene du kuttet opp i trinn 2 samt finhakket hvitløk og 1,5 dl vann til pannen og la dette freses opp på medium-høy varme i ca 3 min under oppsyn. OBS: ingen av grønnsakene skal brenne i pannen, de skal kun få en gylden farge. 

Trinn 4
Hell alle grønnsakene og vesken i fra stekepannen over i en kjele og tilsett tomatboksen, 1 ss buljong og 5 dl vann.  La miksen småkoke til alle grønnsakene har blitt myke. Jo bedre tid du har, jo bedre er det for at smakene setter seg, men som regel kan du sjekke grønnsakene etter 10-20 minutter. 

Trinn 5
Når grønnsakene er myke tar vi kjelen av platen og bruker en stavmikser til mikse alt sammen til en jevn masse.

Trinn 6
Juster konsistensen på suppen ved å tilsette litt ekstra vann/ eventuelt kok suppen litt lenger om du ønsker å gjøre den tykkere. 

Trinn 7
Tilsett de finhakkende perletomater til suppen og sett suppen tilbake på platen om du ikke har gjort det.  La suppen simre med perletomatene et par minutter på medium varme Smak så til med salt, pepper og litt Fungi før suppen er klar til servering.

Tips: Er suppen litt syrlig kan du tilsett litt kokossukker.

Trinn 8
Serveres gjerne med kokt makaroni eller egg, litt frisk persille i suppebollen og nybakt brød. 

Suppen er nå klar til servering, håper det smaker! 

FullSizeRender.jpg