Laks og Ponzusaus med Fungi

En lett lakserett som er perfekt som en snacks eller som forrett. Ponzusaus med Fungi er fullpakket med smak og har både syrlighet, friskhet og varme (spice) som komplimenterer renheten av laksen.  Serveres gjerne med 1; syltet ingefær, sjøtang og wasabi eller med alternativ 2;  spirer, syltet rødløk og finraspet pepperrot.

SLIK LAGER man LAKS og PONZUSAUS med Fungi

Først, sett følgende ingredienser på handlelisten:

FullSizeRender.jpg
  • Laks som kan spises rå (eks Salma)
  • Lime
  • Koriander
  • Hvitløk
  • Rød chili
  • Fungi
  • Tamari soya (kan sløyfes og erstattes med Fungi)
  • Sesamfrø
  • Tilbehør 1: Syltet ingefær, sjøtang og wasabi.
  • Tilbehør 2: Syltet rødløk, spirer og finraspet pepperrot.

Så, tilbereder vi ponzusaus med Fungi

Trinn 1
Mål opp ca 0,75 dl tamari og 2 ts Fungi og hell dette over i en skål. 
*Om man ønsker en rikere Fungismak kan tamari sløyfes og heller lager sausen på en ren Fungi-base. 

Trinn 2
Tilsett så 2/3 av en rød chili med frø,  0,5-1 fedd hvitløk og en kvast med koriander finhakket.

Trinn 3
Smak til sausen med ferskpresset saft i fra 0,5-1 lime. 

Tips: Skulle sausen bli for sterk tilsett mer tamari /Fungi, er den for mild tilsett mer chili og hvitløk. 

Deretter, tilbereder man fisken og tilbehøret
Trinn 4
Skjær laksen i tynne skiver.

Trinn 5
Rist sesamfrø i en panne og strø disse over fiskeskivene. 

Trinn 7
Serveres med valgfritt av tilbehør 1 eller 2. 
 

Retten er nå klar til servering, håper det smaker! 

FullSizeRender.jpg

På bildet illustrer vi retten med tilbehør 1.