Pannestekte poteter med Fungi

Stekte poteter er et allsidig og godt tilbehør til kokte, stekte og grillede ingredienser. 

FullSizeRender.jpg

SLIK LAGER MAN PANNESTEKTE POTETER.

Først, sett følgende ingredienser på handlelisten:

  •  Poteter (vi beregner 1,5 potet per person)
  •  God smør eller olje til steking
  •  Frisk gressløk
  •  Fungi
  •  Litt nykvernet pepper og eventuelt litt salt (kan sløyfes)

Så, tilbereder vi potetene

Trinn 1
Vask potetene godt og skjær vekk eventuelt stygge biter. Bruker du gode poteter beholder vi skallet på.

Trinn 2
Finn frem en kjele og kok opp potetene dine med vann til de er faste i konsistensen, men slipper inn en gaffel. 

Trinn 3
Når potetene er klare hell av vannet og kjøl de ned i kaldt vann.

Trinn 4
Skjær opp potetene dine i terninger og stek de på medium-høy varme i en panne med smør eller olje.

Trinn 5
Stek potetene til de blir gyldne i fargen og har fått en fin stekeskorpe på utsiden, når potetene nærmer seg ferdig tilsett en dash med Fungi og spre dette over alle terningene. 

Trinn 6.
Potene serveres med frisk hakket gressløk og eventuelt litt nykvernet pepper og salt. 

Potetene er klar til bruk. Vi håper det smaker!

FullSizeRender.jpg