Kremet sjampinjongsaus

En fyldig og rund saus som er pakket av smak. Sausen er nydelig til både kjøtt, vilt, grønnsaker, kylling og hvit fisk.

FullSizeRender.jpg

 SLIK LAGER MAN SJAMPINJONGSAUS.

Først, sett følgende ingredienser på handlelisten:

* 6-8 sjampinjonger
* 0,5-1 gul løk (kommer an på størrelsen på løken)
* 1/5 av en kinesisk hvitløk
* 2 dl kremfløte (vi bruker laktosefri)
* 2 dl vann
* 2 ss stekesjy eller 1 ts buljong
* 1 ss rømme (vi bruker laktosefri)
* 1 ss godt smør
* 1-2 ts Fungi
* litt nykvernet pepper og eventuelt litt salt (kan sløyfes)

Så, tilbereder vi sausen

Trinn 1
 Vask og rens soppen og skrell av skallet på hvitløk og løken. 

Trinn 2
Skjær soppen i skiver, kutt opp løken og finhakk hvitløken. 

Trinn 3
Fres sopp og løk i en varm stekepanne med smør til det begynner å bli gyldent i fargen. Tilsett så hvitløken og skru ned varmen. 

Trinn 4
Hell sopp, løk og hvitløken over i en kjele og få med all saften i fra pannen. Tilsett fløten, vannet, stekesjy (fra kjøttet, fisken, eller grønnsakene) eventuelt buljong om man ikke har sjy. La dette koke opp.

Trinn 5
Etter oppkok ta kjelen av  varmen, finn frem en stavmikser og fres forsiktig sammen sausen. Ønsker man litt soppbiter i sausen kan man legge til side noen stekte skiver, som man kan ha som garnityr.

Trinn 6.
Sett kjelen på platen igjen og la sausen simre. Tilsett så rømme og smak til med pepper, Fungi og eventuelt litt salt. 

Sausen er klar til bruk. Vi håper det smaker!

FullSizeRender.jpg
Marte Skrutvold