RIK vegetar lasagne med blomkålsaus

En lun rett, fullpakket med smak og spennende tekstur. Serveres gjerne med en lett, frisk salat som tilbehør.

SLIK LAGER man RIK LASAGNE til 2-3 personer

Først, sett følgende ingredienser på handlelisten:

FullSizeRender.jpg
  • 1 boks tomater
  • 1 squash
  • 1 rød paprika
  • 0,5 blomkål 
  • 8 lasagneplater (kan lages glutenfri)
  • 1 stk gul løk 
  • 3 gulrøtter
  • 1 pastinakk
  • 1 persillerot
  • En liten bit sellerirot ca 3*3 cm
  • 10 perletomater
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 hel fersk chili
  • 0,3 dl The Bridge havredrikk eller lignende 
  • En  kopp raspet hvit ost (vi bruker fåreost)
  • 1 ss god olivenolje 
  • 1 ss økologisk Rørossmør (kan erstattes med rapskokos fra Synnøve Finden / Berit Norstrand) 
  • Noen dråper Fungi
  • Et dryss med urtesalt (kan sløyfes) og gjerne litt nykvernet pepper

Så, tilbereder man lasagnens fyll

Trinn 1
Først vasker og renser man alle grønnsakene og skjær vekk eventuelt stygge biter. Skrell både gulrot, pastinakk, sellerirot og persillerot, og fjern skallet av løken.

Trinn 2
Rasp løk, squash, gulrot, pastinakk, sellerirot og persillerot på et rivjern og skjær så paprika i små terninger. 

Trinn 3
Varm opp olivenoljen i en medium stor stekepanne og tilsett deretter paprika og de raspede grønnsakene. La dette surre på medium varme i pannen og vend gjerne grønnsakene med gjevne mellomrom til de har myknet. Tilsett deretter finhakket hvitløk, chili og la det surre i ca et minutt.

Trinn 4
Tilsett tomatene, både de knuste tomatene og perletomatene delt i terninger og 1 dl vann til grønnsakene i pannen. La dette trekke i et par minutter og smak så til med noen dråper Fungi, pepper og eventuelt litt salt.

Deretter, tilbereder man blomkålsausen med litt ost
Dette kan tilberedes parallellt med trinnene 3 og 4 over.

Trinn 5
Kutt blomkålen i små terninger og rasp ca 1 kopp hvit geitost.

Trinn 6
Smelt smøret i en kjele på medium varme. Når smøret er smeltet tilsett blomkålbitene og la de surre i kjelen til de blir gyldne i fargen. Tilsett så 1,5 dl havredrikk som skal putre og trekke inn i blomkålen. Tilsett så med gjevne mellomrom resten (1,5dl) av havredrikken ettersom væsken absorberes.

Trinn 7
Når blomkålbitene har myknet, finn frem en stavmikser og miks væsken og blomkålen sammen til en tykk saus. Oppleves tykkelsen mer som en purè kan man tilsette litt ekstra væske. 

Trinn 8
Som siste finish på sausen tilsetter man ca 1 ss av osten (Trinn 5) og la denne smelte inn i sausen. Resten av osten er til topping av lasagneformen.

Trinn 9
Siste steg er å sette sammen komponentene og legge lag på lag i formen.

  • Spre et tynt, men dekkende lag med fyllet (fra trinn 4) i bunnen av formen
  • Legg så et lag med pastaplater på toppen av dette
  • Deretter sprer man et nytt lag med fyll på toppen av platene: og så
  • Nye pastaplater: og så
  • Mer fyll: og så
  • Pastaplater: og så
  • Sprer man blomkålsausen (fra trinn 8) over det øverste laget med pastaplater.
  • Til slutt strør man resten av den raspende osten på toppen av formen. Voilà, (snart) ferdig. 

Formen er nå klar til å stekes (plasseres midt i ovnen) på 180 grader i ca 30-45 min. 

Retten er nå klar til servering, håper det smaker! 

 

FullSizeRender.jpg