Quinoa og blomkålpanne med futt

En rett som egner seg godt som både hovedrett (vegetar) eller som tilbehør til for eksempel kylling.

SLIK LAGER DU QUINOA OG BLOMKÅLPANNE MED FUTT

For å lage denne smaksbomben trenger man trenger kun et fåtall ingredienser. Som en hovedrett hovedrett til to personer, eller, som tilbehør for fire til fem personer, trenger man;  

FullSizeRender.jpg
  • 0,5 blomkål 
  • 1 dl quinoa 
  • 2 stk sjalottløk 
  • 2-3 stk jordskokk
  • 1 bit med feta (vi bruker feta av fåremelk) 
  • 1,5 dl med risfløte (vi bruker The Bridge) 
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 "tommelfinger" (1/5) med tørket chili eller 1 hel fersk chili
  • 1 ss god olje 
  • Noen dråper Fungi
  • Et dryss med trøffelsalt (kan sløyfes) og litt vann
  • Som vegetar hovedrett bruker vi også 3 stk sjampinjonger. Fungistekte sjampinjonger kan forøvrig også lages som en egen rett.

Trinn 1
Først vasker og renser man alle grønnsakene. Skjær vekk eventuelle stygge biter på grønnsakene og se over at alt ser friskt ut. Skyll quinoaen i kaldt vann.

Trinn 2
Skjær jordskokken i tynne skiver, finhakk løk, hvitløk og chili og del blomkålene i små rosetter. 

Trinn 3
Varm opp olje i en medium stor stekepanne. Stek løk, blomkål, jordskokk og eventuelt sjampinjonger sammen til det blir gyldent. Tilsett så hvitløk og chili og la dette steke i ca 1 minutt. Hell så alle ingrediensene over i en bolle og la de hvile. I mellomtiden kan man tilberede quinoaen.

Trinn 4
Behold alt av fett som er igjen i stekepannen og tilsett ca 1,5 dl vann. Varm dette opp til både vannet og godsakene i pannen begynner å putre, tilsett så quinoa. La dette trekke i ca 5 minutter middels varme og rør om etter behov.

Trinn 5
Tilsett så de andre ingrediensene i fra bollen samt 1 dl vann og 1, 5 dl risfløte. La dette putre i ca 8-10 minutter. Når man opplever at både grønnsakene og frøene være relativt myke, men faste (ikke dvaske) er de ferdig kokt.  Skulle de ikke være myke nok, la de stå litt lenger og tilsett gjerne litt ekstra vann ved behov. 

Trinn 6
Knus litt feta i biter og og smak til retten med noen dråper Fungi. Ved behov, dryss gjerne litt trøffelsalt eventuelt urtesalt på toppen (saltet kan sløyfes).

Retten er nå klar til servering, håper det smaker! 

FullSizeRender.jpg